Kehähaiden historiaa

Turun Teräksen nyrkkeilyjaosto aloitti toimintansa vuonna 1963 kun nyrkkeilyn erikoisseurana toiminut Turun Kehä-Hait ry lopetti toimintansa ja seuran jäsenet siirtyivät Turun Teräkseen. Nyrkkeilyjaoston perustava kokous pidettiin Teräksen Urheilutalon punttisalissa Takamaantiellä.

Teräksen nyrkkeilyjaoston toimihenkilöinä toimivat alkuaan Tarmo (Sami) Tammi, Åke Viitamäki, Eino Mäkinen, Reino Grönroos, Kelpo Närvänen, Kyösti Ikonen, Sakari Heinonen, Vilho Mäkelä ja Arvi Helin.

Nyrkkeilyjaoston alkuvuodet olivat menestyksekkään kovien iskijöidemme voittaessa mitaleita sekä SM-tasolla että TUL-mestaruuksia miteltäessä. Seuran nyrkkeilijöille kertyi myös lukuisia maaotteluedustuksia.

Menestyksekkäitä Teräksen edustajia olivat mm. Rauno Rask, Kelpo Närvänen, Yrjö Koivu, Jorma Nurmi, Harri ja Anssi Helin, Väinö Olkinuora, Heikki ja Heimo Sadvinsk, Jouni Järvinen, Kalevi Javanainen, Unto Semi, Stig Eriksson, Harri Kaiskola, Tom Heiskanen, Antti Salminen, Antti Venho, Jarmo Räty, Johan Löfgren, Petri Paimander, Vesa-Matti Maunu, Davy Esposito, Pekka Meripuu, Mikko Meriharju, Pauli Jyrkkänen, Kalevi ja Sami Sirkiä ja Jani Gustafsson.

Kehähaiden valmentajina ovat toimineet mm. Tarmo (Sami) Tammi, Kelpo Närvänen, Kyösti Ikonen, Kalevi Javanainen, Kalevi Sirkiä, Anssi ja Harri Helin, Pentti Paimander, Juha Ollikainen sekä Matti Väisänen. 

Ammattinyrkkeilyyn siirtynyt Tom Heiskanen voitti ammattilaisurallaan kuusi ottelua seitsemästä, ja myös hän on sittemmin toiminut valmentajana Teräksessä.